Reviews verzamelen voor je website: zo doe je het

Website reviews

Van mond-tot-mondreclame naar digitale reviews

Met mond-tot-mondreclame ben je afhankelijk van anderen. Jouw klant moet toevallig in gesprek zijn met iemand die ook op zoek is eenzelfde soort dienst of product. Vervolgens moet jouw klant jou ook net maar aanraden. Dat kan anders!

Zet mond-tot-mondreclame om in digitale reviews en verzamel ze op één plek, zodat iedere bezoeker van jouw website in één oogopslag ziet hoe enthousiast iedereen is.

Vertrouwen

Vertrouwen is één van de grootste factoren die ervoor zorgt dat bezoekers overgaan tot een aankoop. Iedere website bestaat uit pijnpunten en de oplossing daarvan, maar niet iedere pagina bestaat uit reviews.

Waarom zou een websitebezoeker dan iemand kiezen zonder reviews?

Als je logisch nadenkt, is de gemiddelde websitebezoeker eerder geneigd om met jou in zee te gaan als er allemaal goede vijf sterren reviews staan (inclusief naam en foto).

Aan de slag dus!

Je verzamelt reviews door:

Gesprek omzetten naar een review

De beste klant is een tevreden klant. Vraag, het liefst zo snel mogelijk na de oplevering of verzending, per mail of in een persoonlijk gesprek hoe de samenwerking beviel. Voor de positieve woorden vraag je toestemming om deze op de website te gebruiken, de minder positieve ervaring (als je die hebt) gebruik je om nóg beter te worden.

Een formulier op je website

Net zoals een contactformulier bestaan er ook formulieren om reviews achter te laten. Jij ontvangt hun naam, bedrijfsnaam en waardering. Het nadeel is dat je alle reviews dan alsnog handmatig op je website moet zetten.

Dat kan sneller door een plug-in te downloaden op je website. Dit is een invoegtoepassing op je website.

Plug-in: WP Social Ninja

Wil je alle reviews die je hebt verzameld op Facebook, Trustpilot, je Googleaccount, Tripadvisor of Yelp op één centraal punt samenbrengen? De WP Social Ninja plug-in is het antwoord. Deze plug-in maakt een koppeling tussen externe platforms en jouw website. Reviews vanaf externe websites zorgen voor nóg meer vertrouwen bij klanten.

Wil je alleen reviews van drie of meer sterren tonen? Geen probleem. Op deze manier heb jij tijd om contact op te nemen met de ontevreden klanten die één of twee sterren hebben gegeven. Ga altijd in gesprek om tot een oplossing te komen. Is dat gelukt? Vraag dan of jouw klant de waardering alsnog wil upgraden.

Laat ook zeker in je reviews zien dat je in contact bent met een klant, zodat potentiële klanten lezen dat jij altijd het beste voor hebt.

Endorsal

Endorsal.io werkt bijna hetzelfde als de WP Social Ninja plug-in. Ook door deze plug-in komen de reviews op één plek terecht. Endorsal heeft ook de optie om handmatig te filteren. Hierna kun je op een simpele manier een widget toevoegen op de website, volledig in jouw eigen kleuren en stijl.

Trustpilot

Wat ook heel goed werkt, is reviews verzamelen via een extern platform. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Trustpilot. Je kunt het gratis gebruiken en koppelen met Social Ninja of Endorsal om de reviews automatisch op je website te zetten in je eigen huisstijl.

De allerbeste manier: video-reviews

Reviews die het best werken zijn video-reviews. Eerlijk is eerlijk: ze zijn ook moeilijk te verkrijgen. Vandaar dat jouw concurrent ze waarschijnlijk nog niet heeft. Maar áls je ze eenmaal hebt, zorgt het voor héél veel vertrouwen en zorg jij dat jouw bezoekers voor jou kiezen.

Vraag een klant om een korte video van één á twee minuten of stel een korte online-sessie voor.

Laat de volgende dingen altijd terugkomen:

  • Pijnpunten
  • Resultaten
  • Transformatie

Door nóg beter te laten zien waarom ze voor jou moeten kiezen, zet jij leads om in klanten. En dat willen we allemaal, toch?

Reviews verzamelen voor je website

Reviews verzamelen kan op diverse manieren. Mooie woorden van een klant verwerken op je website, gebruikmaken van de WP Social Ninja plug-in, via Endorsal of met behulp van video reviews. Eén ding is zeker: mond-tot-mondreclame is de allerbeste reclame en mag nooit ontbreken op jouw website.

Vind je deze onderwerpen interessant en wil je als ambitieuze ondernemer meer doen met jouw onderneming? Dan is de nieuwe online community van De Ideale Website écht iets voor jou! Op een laagdrempelige manier krijg je toegang tot de academie, challenges en live Q&A’s! Lees hier meer over de community.

Verwante Artikelen

Reacties