De meest gestelde WordPress onderhoud vragen

De meest gestelde WordPress onderhoud vragen

Waarom is onderhoud belangrijk voor mijn WordPress website?

Het is belangrijk om te begrijpen dat WordPress een zogenaamd ‘open source’ systeem is. Dit betekent dat er continu allerlei webdevelopers bezig zijn om het systeem te verbeteren. Wist je dat er maar liefst zo’n 50.000 plug-ins voor WordPress bestaan? Niet voor niets vinden mensen met slechte bedoelingen dit ook interessant, denk hierbij aan hackers.

Jouw WordPress onderhoud is natuurlijk ontzettend belangrijk voor jouw bedrijf. Zeker als je er bijvoorbeeld een online (betaal)omgeving aan hebt gekoppeld. Je moet er niet aan denken dat alle privacygevoelige gegevens van jou en jouw klanten in verkeerde handen komt. Daarnaast is de kans enorm groot dat jouw hele website offline gaat. Als je geen back-up hebt, is jouw hele website verdwenen… Daarom is wordpress onderhoud aan jouw website van groot belang. Door middel van een zorgplan op maat, kun je zorgen dat jouw website ten alle tijden beveiligd en beschermd is.

Wat is een WordPress-zorgplan precies?

Zie het onderhoud van je website als onderhoud aan je auto. Door regelmatig onderhoud uit te voeren houd je je website veilig én up-to-date. Vergis je niet wat er allemaal komt kijken bij dit onderhoud, zoals:

  • Back-up maken;
  • WordPress systeem updaten;
  • Plug-ins updaten;
  • Het thema van je website updaten;
  • Je website nalopen en testen;
  • Dagelijks checken of er malware aanwezig is.

Dit alles (en meer) zit in het zorgplan dat ik je aanbied. Door deze tijdrovende en toch lastige werkzaamheden uit handen te geven, weet je zeker dat jouw website in goede handen is. Bovendien houd je meer tijd over om te focussen op het werk waar jij goed in bent.

Mijn website is niet zo groot, heb ik dan ook een zorgplan nodig?

Heel simpel; hoe groot of klein jouw website ook is, iedere website heeft onderhoud nodig. De beveiligingsupdates die regelmatig worden uitgebracht, zorgen ervoor dat de software up-to-date blijft. Als je deze updates niet installeert, loop je het risico dat je website niet meer werkt zoals het was. Dit kan ervoor zorgen dat je website gehackt wordt. De data van je klanten of bezoekers die een contactformulier invullen, kan dan onderschept worden. Dat is toch het laatste dat je wilt?

Is het mogelijk om zelf updates uit te voeren?

Het lijkt zo makkelijk, je logt in op je website en klikt per plug-in op “updaten”. Maar wat als je website vervolgens niet meer naar behoren werkt? Wat als er foutmeldingen ontstaan? Weet jij dan wat je moet doen? Dit is helaas het risico als je zonder de juiste expertise zelf updates uitvoert. Naast dat dit een tijdrovende klus is, is het risico op problemen groot. Ik zorg er altijd voor dat de gehele website uitgebreid getest wordt na iedere update. Zo kan jij met een gerust hart achteroverleunen, terwijl jouw website altijd voorzien is van de laatste versies.

Ik betaal mijn hostingbedrijf toch voor onderhoud?

Helaas, hosting is iets heel anders dan onderhoud. Je betaalt hostingkosten als het ware om ‘jouw plekje’ op het internet veilig te stellen. Dit is wat anders dan het veilig houden van je website, uitvoeren van updates en beveiligingsproblemen nalopen. Er zijn wel hostingbedrijven die beknopt onderhoud aanbieden, zoals het maken van back-ups, toch kost het vaak dagen om een back-up terug te zetten als het eenmaal fout gaat. Bovendien is de kans dan heel groot dat je gedurende die tijd geen toegang tot je e-mail hebt.

Een zorgplan op maat voor jouw website

Ik hoop dat je begrijpt dat het noodzakelijk is om jouw WordPress website regelmatig te onderhouden. Tenminste, wel als je wilt dat jouw gegevens en de gegevens van je klanten veilig blijven. Omdat jij als ondernemer al druk zat bent, is het raadzaam om het onderhoud van je website over te laten aan professionals. Het zorgplan van Spixels neemt deze tijdrovende en lastige klus uit handen!

Ik zorg ervoor dat je website regelmatig geüpdatet wordt, dat je website gecheckt wordt op malware én natuurlijk altijd voorzien is van de laatste versies van belangrijke plug-ins. Als geen ander weten we hoe belangrijk het is dat jouw website ‘in de lucht’ blijft. Samen zorgen wij ervoor dat jouw producten en diensten online zichtbaar zijn!

Ben je benieuwd hoe jouw website ervoor staat? Met mijn gezondheidscheck weet je precies of jouw website helemaal veilig is. Vind ik knelpunten? Dan zit er 2 uur tijd bij inbegrepen om de punten direct op te lossen. Meer informatie over de gezondheidscheck lees je hier.

Verwante Artikelen

Reacties